MEDISINSKBEHANDLING

Det har aldri blitt vedtatt et forbud mot medisinsk bruk av MDMA og psilocybin, men alle patenter gikk ut på dato før legemiddelfirmaene rakk å fullføre markedsføringstillatelsesprosessen.

EmmaSofia er en pådriver for at MDMA og psykedelika skal bli del av medisinske behandlingstilbud i Norge.

Steinar Madsen ved statens legemiddelverk sier at det ikke er forbudt å bruke slike substanser i behandling.
— Aftenposten, Medisinsk Sopptur, 21. November 2015.

emmasofia klinikk

EmmaSofia Klinikk tar imot pasienter. Vi kan ikke tilby behandling med MDMA eller psykedelika nå, men vi har kunnskap om tema. Ønsker du psykolog? Gå til klinikkens nettside for onlinebooking.

Min dom er at helheten som vokser frem av denne forskningen, viser at psykedelika har god effekt, og det har potensial til å hjelpe folk med lidelser det i dag finnes relativt dårlige behandlinger for.
— Dr. Matthew Johnson, førsteamanuensis ved Johns Hopkins Medicine, Aftenposten, 21. November 2015.

 

PRODUKSJON AV MDMA OG PSYKEDELIKA

Det er lovlig å produsere MDMA og psykedelika i Norge, så lenge man har alle nødvendige godkjenninger for produksjon og oppbevaring.

Lisensierte tilvirkere kan produsere legemidler som er oppført på narkotikalisten i Norge. Dette gjelder også MDMA og psykedelika. Og slike legemidler er lovlige å bruke i medisinsk behandling og forskning, jf legemiddelloven § 23.
— Ketil Lund (tidligere høyesterettsdommer) og Hans Fredrik Marthinussen (professor ved Juridisk Fakultet, UIB) / juridiske rådgivere for EmmaSofia.

EmmaSofia har avtale med et medisinselskap om produksjon av MDMA og psilocybin til bruk i behandling, forskning og andre lovlige formål.

 

 

Studier AV TERI KREBS & PÅL-ØRJAN JOHANSEN